Комісія Харківської міськради з гуманітарних питань 7 лютого на своєму засіданні розглянула пропозицію внести зміни до Програми сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення Харкова.

Зокрема, депутати розглянули питання про надання пільг (у розмірі 50%) на оплату житлово-комунальних послуг працівникам управлінь праці та соціального захисту населення Харкова. "Зараз зарплата начальника управління становить 1 тис. 300 - 1 тис. 500 грн. У працівників середньої ланки зарплата менша. А тарифи на комунальні послуги зростають. У зв'язку з цим хотілося б знайти можливість надати працівникам управлінь праці та соцзахисту пільги на оплату послуг ЖКГ", - зазначила начальник міського управління праці та соціального захисту населення Лариса Болгова.

Також комісія розглянула звернення вдів "чорнобильців", які просили закріпити за ними соціальну пільгу на оплату послуг ЖКГ у розмірі 25%. "У разі смерті ліквідатора катастрофи на Чорнобильській АЕС, не пов'язаної з аварією (тобто якщо людина померла не через хворобу, за якою він був поставлений на облік), пільга з оплати послуг ЖКГ з цієї родини знімається. Так, ця соціально незахищена категорія залишається без будь-якої пільги", - підкреслила Л.Болгова.

Депутати підтримали обидві пропозиції про надання пільг. Дані пропозиції будуть винесені на розгляд чергової сесії міськради, яка відбудеться 23 лютого.