Харьковские предприниматели добиваются, чтобы к ним вышел М. ДобкинХарківські підприємці сьогодні, 8 лютого, провели біля будівлі Харківської облдержадміністрації (ХОДА) мітинг проти незаконних перевірок бізнесу. Вони домагаються, щоб голова ХОДА Михайло Добкін вийшов до них і висловив свою позицію за фактами незаконних перевірок з боку контролюючих органів. Підприємці підписали відповідне звернення і хочуть передати його в приймальню губернатора.

У мітингу беруть участь близько 100 осіб. За словами голови Харківської міської організації профспілки підприємців Олександра Шармар, минулого тижня два випадки незаконних перевірок підприємців зафіксовані на Центральному ринку і в ТЦ "Барабашово". За його словами, на "Барабашово" двоє чоловіків, представившись працівниками контролюючих органів, вимагали 1,5 тис. дол за те, щоб "бізнес працював спокійно". Чоловіків замкнули в магазині і викликали міліцію. Правоохоронці забрали їх, однак, чи порушена за цим фактом кримінальну справу, невідомо.

"Для кожної перевірки має бути спеціальний напрям. Міліція може перевірити підприємця, тільки якщо на нього заведено кримінальну справу або якщо він свідок у справі. Перевірки під іншим приводом - незаконні", - заявив О.Шармар.

Учасники акції також виступають проти Податкового кодексу, проекту Трудового та Житлового кодексів і домагаються відставки Кабінету міністрів Миколи Азарова. Вони тримають у руках плакати: "Ні податковим репресіям!", "Кабмін у відставку, а кодекс на звалище!", "Азаров и Тигипко имеют всех гибко!".

Харьковские предприниматели добиваются, чтобы к ним вышел М. Добкин Харьковские предприниматели добиваются, чтобы к ним вышел М. Добкин