У новому терміналі міжнародного аеропорту "Харків" 7 жовтня урочисто відкрили туристично-інформаційний пункт для іноземних туристів. Це вже другий інформаційний пункт у місті (перший працює на Південному вокзалі), який відкрило КП "Харківський організаційно-методичний центр туризму". У відкритті пункту взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук.

Пункт буде безкоштовно надавати інформацію про туристичні маршрути, турфірми, об'єкти туристичної інфраструктури (транспортні послуги, послуги закладів харчування, розміщення і т.д.) на території Харкова й області. Пункт працює з 9.00 до 18.00. Інформація надається англійською мовою, планується також надання інформації німецькою мовою (буклети, карти). Планується, що надалі пункт буде працювати цілодобово, оскільки в аеропорту багато нічних рейсів.

Як зазначив Д.Дармостук, іноземний турист зможе отримати в інформаційному пункті повний перелік інформації - починаючи від питань бронювання готельного номера, виклику таксі і розташування кафетеріїв та ресторанів до екскурсійних поїздок. "Нагадаю, що у нас у регіоні розроблено п'ять туристичних маршрутів за такими напрямками: Дергачівський та Харківський райони, Чугуївський і Печенізький райони, Золочівський район (музей Г.Сковороди у с.Сковородинівка), Богодухівський район (старовинний маєток у Шарівці) і Краснокутський дендропарк. Ці екскурсії будуть працювати і взимку, і влітку", - підкреслив директор Харківського організаційно-методичного центру туризму. Також Д.Дармостук повідомив, що всім туристам, які забажають, в інформаційному пункті будуть видаватися картки Харкова й області. "Адміністратор, яка працює в цьому пункті, володіє англійською мовою. Зараз ми готуємо ще одного фахівця, який буде розмовляти англійською та німецькою мовами", - додав Д.Дармостук.