Інформагентство "STATUS QUO" стало переможцем X Всеукраїнського конкурсу "Журналісти - за середній клас" у номінації "Інформаційні агентства", а ведуча харківської програми "Віддзеркалення" (АТН) Олександра Індюхова - в номінації "Телебачення". Нагороди присвоєні "за всебічне та об'єктивне висвітлення ходу ринкових реформ, проблем розвитку малого та середнього бізнесу, становлення середнього класу в Україні та створення портрета сучасного підприємця у ЗМІ". Нагородження переможців відбулося 5 жовтня в Києві.

Усього переможцями в різних номінаціях конкурсу стали близько 30 видань столиці та регіонів України. Учасників конкурсу привітав перший президент України, голова Української ради миру Леонід Кравчук, народні депутати Валерій Коновалюк та Лілія Григорович, керівники низки всеукраїнських ЗМІ та громадські діячі.

У своєму вітальному слові Л.Кравчук зазначив, що цей конкурс дуже важливий, тому що йдеться про середній клас. За його словами, сьогодні українське суспільство дуже полярне, в ньому 10% людей можуть дозволити собі все, а 90% - нічого. Така структура суспільства, яка формувалася протягом усіх 20 років незалежності України не має перспектив, і її потрібно змінювати. Для побудови нової системи держави, нового суспільства середній клас, малий і середній бізнес мають дуже велике значення, зазначив Л.Кравчук.

Довідка "SQ". Організатором конкурсу є Український союз підприємців малого та середнього бізнесу. Союз був створений 1997 р. для сприяння розвитку малого та середнього бізнесу в Україні, пропаганди ідей захисту підприємництва, доступності кредитування для середнього класу, впровадження і підтримки ринкових реформ та інвестицій, які будуть сприяти розвитку країни та добробуту її громадян. Одним із напрямків діяльності спілки є моніторинг та конкурсний відбір матеріалів ЗМІ, у яких найбільш широко окреслюються проблеми розвитку малого та середнього бізнесу.

Конкурс заснований 1999 р. для підтримки і заохочення журналістів, які "беруть участь у формуванні нової підприємницької культури, лобіюють удосконалення законодавства у сфері регулювання малого та середнього підприємництва, доводять до суспільства інформацію про успішні приклади розвитку малого та середнього бізнесу, підкреслюють проблеми становлення ринкової економіки в Україні". Головою журі конкурсу є Василь Костицький.

Конкурс проводиться в номінаціях: друковані видання, радіо, телебачення (телеканали, телепередачі, тележурналісти), інформаційні агентства та інтернет-видання, журналісти.