Справа Артура Литвинова, якого звинувачують в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Юрія Мисика, брата голови фермерського господарства "Кегичівське", депутата Харківської міськради Володимира Мисика, може бути розглянуто не в Харкові, а в іншому регіоні України. На цьому наполягає захист підсудного.

Як повідомила "SQ" мати підсудного Тетяна Литвинова, адвокат її сина подала з цією метою клопотання до Верховного суду України. Чергове засідання Апеляційного суду Харківської обл. у цій справі має відбутися 7 липня, але було перенесене у зв'язку з подачею клопотання. "Справа в тому, що адвокат потерпілого Ольга Чижиченко є дружиною заступника голови Апеляційного суду Харківської обл., тому ми побоюємося, що справу не буде розглянуто об'єктивно. Ми хочемо, щоб справа розглядалася в будь-якому іншому суді в будь-якому іншому регіоні України", - заявила Т. Литвинова.

Верховний суд розгляне клопотання до 14 вересня. На цей же день призначено наступне засідання Апеляційного суду Харківської обл. у справі А. Литвинова.

Довідка "SQ". Суд першої інстанції в листопаді 2009 р. визнав А. Литвинова винним за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть) і засудив його до 10 років позбавлення волі. Апеляційний суд Харківської області 1 липня почав повторний розгляд справи за апеляцією захисту підсудного.

Як повідомила мати підсудного Т. Литвинова, конфлікт між її сином та Ю. Мисиком стався 18 січня 2008 р. у харківському нічному клубі "Компас". За словами Т. Литвинової, її син "заступився за незнайомих дівчаток, яких п'яний Ю. Мисик хотів забрати з собою". А. Литвинов та Ю. Мисик вийшли на вулицю, щоб поговорити, після чого Ю. Мисик застосував до А. Литвинова газовий балончик. Підсудний вдарив його рукою в обличчя, Ю. Мисик впав і отримав травму голови. В результаті цієї травми Ю. Мисик помер. За словами Т. Литвинової, її син займався боксом, він - кандидат у майстри спорту.