Міліція не планує перекривати виходи зі станції харківського метро "Університет" і зробить це тільки в разі великого скупчення людей у ​​фан-зоні. Про це 7 червня заявив журналістам заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області Володимир Ковригін.

"Ми передбачаємо, що у фан-зоні може зібратися до 45 тис. людей. Але, за останніми підрахунками, в середньому там буде знаходитися 10-15 тис. глядачів. Якщо буде така кількість, то, найімовірніше, станція закриватися не буде" , - розповів В.Ковригін. За його словами, порядок у дні матчів Євро-2012 у Харкові будуть забезпечувати по 2,5 тис. харківських правоохоронців, в інші дні - більше 1,7 тис. співробітників міліції. В охороні громадського порядку також будуть задіяні міліціонери з інших областей, іноземні поліцейські, курсанти, військовослужбовці.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії.