В районе Дома торговли на Центральном рынке демонтируют трамвайные рельсы Трамвайні рейки почали демонтувати 7 червня в районі Будинку торгівлі біля Центрального ринку в Харкові. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця подій, демонтують рейки, починаючи від Будинку торгівлі і далі - уздовж ринку. У демонтажі задіяна спецтехніка - екскаватор, спецтрамвай. Ця ділянка дороги закрита для руху автотранспорту.

Як повідомляло "SQ" раніше, 21 квітня було демонтовано кілька прольотів трамвайних рейок на Бурсацькому узвозі від вул.Клочківської у бік Будинку торгівлі. Тепер ця ділянка заасфальтована, і по ній відкрито рух транспорту.

Довідка "SQ". Рух трамваїв вул.Клочківською, від вул. Полтавський Шлях до Бурсацького узвозу, і вул.Піскуновською, від Бурсацького узвозу до пров.Піскуновського, припинено 23 листопада 2010 р. За даними Харківської міськради, це робиться для підвищення рівня безпеки руху та пропускної здатності в центральній частині міста, враховуючи граничний фізичний знос трамвайних колій і контактної мережі в цьому районі і можливість об'їзду цієї ділянки вулицями Полтавський Шлях, Червоноармійською та Котлова.

Демонтаж трамвайних шляхів і контактної мережі проводиться в два етапи: з 23 листопада до 10 грудня 2010 р. - по вул.Клочківській, від вул. Полтавський Шлях до Бурсацького узвозу, в 2011 р. - по вул.Піскуновській, від Бурсацького узвозу до пров.Піскуновського. Як повідомили в ХКП "Міськелекртотранс", минулого року були зняті рейки, які йшли до Бурсацького узвозу. За цими коліями ходив трамвай № 7. "Тепер ця гілка неробоча. Тому рейки і знімають", - відзначили на підприємстві.