Юрій Мірошниченко, син маніяка Андрія Чикатила, звинувачується в спробі вбивства недалеко від Первомайська Харківської обл. Справа розглядається Первомайським районним судом. Ю. Мірошниченко перебуває під вартою в одному з СІЗО Харкова. Про це 7 червня повідомив "SQ" адвокат Ю. Мірошниченко Володимир Сунцов.

За його словами, вранці 9 квітня 2009 р. Ю. Мірошниченко їхав разом з потерпілим Іваном Удовенком на автомобілі "Ауді-100", який належав Ю. Мірошниченку. На відстані близько 10 км від Первомайська чоловіки побилися. В результаті бійки І. Удовенко отримав ножові поранення, проте також наніс тілесні ушкодження             Ю. Мірошниченку, викинув його з машини і доїхав до Первомайська. Ю. Мірошниченко сам звернувся до міліції. Він заявив, що на нього напали і вкрали у нього автомобіль.

Справа була передана до Первомайського районного суду влітку 2009 р., Ю. Мірошниченко був визнаний обвинуваченим, І. Удовенко - потерпілим. Його дії спочатку кваліфікували як умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Після додаткового розслідування обвинувачення перекваліфікували на замах на умисне вбивство. "При цьому не оцінили особистість потерпілого, той факт, що він неодноразово судимий, той факт, що він поранив мого підзахисного і викинув його з машини", - відзначив В. Сунцов.

За його словами, його підзахисний оборонявся і, можливо, трохи перевищив межі необхідної самооборони. "Це ж син Чикатила, і всі вважають, що це прізвище - номінальне. Але якщо хтось син академіка, він же не академік. Тому син вбивці не обов'язково повинен бути вбивцею. Звинувачення більше грунтується на тому, чий він син, а не на фактах ", - зазначив В. Сунцов.

За словами В. Сунцова, потерпілий І. Удовенко знаходиться на випробувальному терміні після останнього вироку. На засідання суду він не з'явивися. Наступне засідання у цій справі відбудеться 23 червня.

Довідка "SQ". Андрій Чикатило (16 жовтня 1936, с. Яблучне, Сумська область - 14 лютого 1994, Новочеркаськ, Ростовська область, Росія) - один з найвідоміших радянських серійних вбивць, з 1978 до 1990 рр. скоєно 52 доведених убивства (хоча сам злочинець зізнався в 56 вбивствах, а за оперативними відомостями маніяк скоїв більше 65 убивств). Серед його жертв - жінки і діти.