Нові тролейбуси, які Харків закуповує до Євро-2012, будуть обладнані камерами відеоспостереження. Як повідомила прес-служба ТОВ "Львівський автобусний завод" (ЛАЗ), камери відеоспостереження вже встановлені в декількох евротроллейбусах ЛАЗ, які нещодавно вийшли на маршрути Харкова. Після випробувань камер, системою відеоспостереження будуть обладнані всі тролейбуси до Євро-2012.

Як відзначили в прес-службі ЛАЗ, камери відеоспостереження дозволять контролювати процес перевезення пасажирів, їх безпеку, вести облік пасажирів. Зокрема, відстежувати пасажиропотік у тих чи інших напрямках, проводити аналіз за кількістю перевезених людей і отриманої оплати. Встановлення камер спостереження не включене до контракту з постачання міського транспорту до Євро-2012 - це окрема ініціатива керівництва Харкова та "Львівського автобусного заводу".

Довідка "SQ". У листопаді 2010 р. до Харкова надійшли 16 автобусів у рамках підготовки до Євро-2012. Як заявив тоді Г.Кернес, окрім них планується закупити ще 10 автобусів і 97 тролейбусів. Вартість замовлення складе 100 млн.грн., ці кошти будуть виділені з держбюджету. 25 січня в Харкові презентували п'ять нових тролейбусів виробництва ТОВ "Львівський автобусний завод".

21 квітня на маршрути в Харкові вийшли 30 нових тролейбусів і 16 автобусів виробництва Львівського автозаводу. Як зазначив Харківський міський голова Геннадій Кернес, коли рухомий склад у Харкові повністю оновиться, в місті будуть курсувати трохи менше тисячі автобусів. Усі автобуси в Харкові будуть прикрашені логотипом чемпіонату Євро-2012.

Як підкреслив губернатор Харківської області Михайло Добкін, з оновленням рухомого складу ДАІ буде реєструвати тільки зелені автобуси для пасажирських перевезень, щоб витіснити з ринку нелегальних перевізників.