Деякі об'єкти, які зводилися в Харкові в рамках підготовки до Євро-2012, у результаті не будуть задіяні під час чемпіонату. Про це 7 березня повідомив журналістам директор Департаменту міськради з підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові Олександр Нечипоренко. Зокрема, за його словами, під час чемпіонату не буде використовуватися тимчасовий термінал харківського аеропорту, оскільки пропускної здатності двох інших терміналів - нового і VIP-терміналу - вистачить, щоб прийняти всіх гостей Євро-2012.

Окрім того, доведеться відмовитися від буферної зони (місця очікування літаків), яку планувалося побудувати в трьох кілометрах від аеропорту на території гіпермаркету "Епіцентр". За словами О.Нечипоренка, під час Євро-2012 харківський аеропорт перевантажений не буде. "Кількість вболівальників, що вилітають з Харкова, буде не такою великою, як очікувалося. І наш аеропорт з пропускною здатністю 2500 осіб на годину впорається з пасажиропотоком", - підкреслив директор Департаменту Євро-2012.

Він також повідомив, що не всі тренувальні бази будуть задіяні під час чемпіонату - наприклад, стадіон "Динамо" разом із готелем "Космополіт" та стадіон "Олімпік". Це пов'язано з тим, що три національні футбольні збірні, які будуть проводити матчі в Харкові, вибрали місцем базування готель "Металіст" у селищі Високий Харківського району. За словами О.Нечипоренка, на базі готелю "Металіст" на нічліг залишаться збірні Німеччини, Данії та Португалії. Що стосується збірної Голландії, то вона проведе в Харкові 6 днів і розміститься на території "Superior Golf Hotel".

О.Нечипоренко також зазначив, що база ПЗ "Сонячний" буде використовуватися для розміщення цільових груп.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.

Голландська збірна за день до кожного матчу буде прилітати з Кракова до Харкова і розминатися на стадіоні "Металіст". Зупиниться голландська збірна в п'ятизірковому готелі "Superior Hotel". Під час Євро-2012 голландські вболівальники розіб'ють кемпінг у районі пляжної зони Журавлівського гідропарку. Там планується поселити близько 7 тисяч осіб.