Город, нарисованный мелом"Дзеркальний струмінь", оперний театр, зоопарк, дельфіни, величезний гриб, планета Харків і Харків на спині черепахи - на кілька годин площа Свободи перетворилася на полотно для фантазії маленьких художників. Більше 200 юних харків'ян, віком від 3 до 17 років, 4 червня крейдою малювали рідне місто на площі в рамках конкурсу дитячого малюнка на асфальті "Моє місто, моя родина!", проведеного компанією "Київстар" спільно з департаментом культури Харківської міськради.

Конкурс проводиться вже третій рік поспіль, з кожним роком охочих взяти в ньому участь стає все більше. "Це сімейний конкурс. Дітки приходять сюди разом з батьками і, якщо хочуть, то і малюють разом з ними. Все необхідне для малювання ми надаємо", - говорить менеджер Харківської філії компанії "Київстар" із зв'язків з громадськістю Світлана Немиро. За її словами, найчастіше діти малюють свою родину, а також місця міста, щзо запам'яталися їм найбільше - Харківський театр опери та балету, Харківський зоопарк, "Дзеркальний струмінь".

Дитячі роботи оцінювало спеціальне журі, яке визначило 40 фіналістів і чотири кращих малюнки конкурсу в номінаціях "Харків очима дітей", "Яскраве художнє втілення теми конкурсу", "Оригінальність і креатив". Фіналісти отримали в подарунок рюкзаки та спеціальні дипломи, а переможці - художні набори з фарбами та альбомами. Учениця 5-го класу художньої школи імені Рєпіна Юлія Хохлова разом з подругами стала переможцем конкурсу в номінації "Оригінальність і креатив". Вони намалювали цілий триптих - дівчинку, що випускає мильні бульбашки, в одному з яких - оперний театр, в іншому - зоопарк, у третьому - "Дзеркальний струмінь". У номінації "Яскраве художнє втілення" перемогли 14-річний Діма Гайденко, який намалював свою сім'ю і "Дзеркальний струмінь" і 13-річна Настя Харченко, намалювала голуба на тлі міста. У номінації "Харків очима дітей" перемогла учениця художньої школи № 2 Марина Хом'якова. Вона також намалювала місто і свою сім'ю.

"Київстар" - це сімейний оператор і ми раді тому, що можемо об'єднувати сім'ї та дарувати можливість дітям і батьками яскраво і творчо провести час разом", - підкреслила Світлана Немиро. Всі переможці з дитинства люблять малювати, тому художні набори стануть їм у пригоді. І хоча конкурс уже пройшов, дитячі малюнки ще довго будуть тішити харків'ян.

Город, нарисованный мелом Город, нарисованный мелом
Город, нарисованный мелом Город, нарисованный мелом
Город, нарисованный мелом Город, нарисованный мелом
Город, нарисованный мелом Город, нарисованный мелом