Харківські об'єкти Євро-2012, відповідальність за підготовку яких взяла на себе група компаній "DCH", споруджуються і реконструюються з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Про це 5 травня повідомила "SQ" прес-служба "DCH".

Зокрема, на стадіоні "Металіст" обладнано понад 100 спеціалізованих місць для різних категорій людей з обмеженими фізичними можливостями. У тому числі передбачені місця для уболівальників, які мають проблеми із зором. "Наразі планується обсяг закупівлі слухового обладнання (навушників), яке дозволить таким відвідувачам матчу стежити за грою за розмовою коментаторів. Окрім того, на території "Металіста" передбачено понад 100 паркувальних місць для приватних транспортних засобів інвалідів та супроводжуючих їх осіб. Також для людей з обмеженими фізичними можливостями на трибунах стадіону обладнано чотири спеціалізовані туалети, передбачені спеціалізовані точки харчування", - відзначили в "DCH".

Також прес-служба компанії повідомила, що в міжнародному аеропорту "Харків" створені всі необхідні умови для пересування та обслуговування груп населення з обмеженими фізичними можливостями в різних функціональних зонах: вхідні зони, зони технологічного обслуговування (на всіх етапах) і надання додаткових послуг, санітарні приміщення, шляхи евакуації. У новому пасажирському аеровокзалі ліфти, двірні отвори і всі евакуаційні виходи мають параметри, які дозволяють використовувати інвалідну коляску. У разі необхідності посадки інвалідів на борт повітряного судна буде використовуватися спеціалізований автоліфт, який планується купити. На привокзальній площі на шляхах руху, в місцях з перепадами рівнів передбачені пандуси, поверхня всіх покриттів рівна і не слизька. На автостоянці виділені місця для особистого автотранспорту інвалідів, які мають спеціальну розмітку і ширину паркувального місця у 3,5 м.

За інформацією "DCH", продумані опції для комфортного пересування та обслуговування інвалідів при проектуванні нового п'ятизіркового готелю "Kharkiv Palace", який буде зданий в експлуатацію наприкінці цього року на площі Свободи. Висота бордюру у місцях перетину з тротуаром не перевищує 20 мм. Окрім того, передбачений спеціалізований пандус для входу з проспекту Правди в торгову галерею, розташовану на території майбутнього готелю. Свій особистий автотранспорт гості з обмеженими фізичними можливостями зможуть залишити на спеціальних місцях паркінгу, від якого передбачений пандус до ліфтів готелю. На першому і другому поверхах "Kharkiv Palace" будуть обладнані санвузли для інвалідів. На третьому поверсі розташуються спеціалізовані апартаменти для людей з обмеженими фізичними можливостями (два номери).

Довідка "SQ". У рамках підготовки Харкова до Євро-2012 група "DCH" реалізує комплексну програму, яка включає реконструкцію низки об'єктів спортивної інфраструктури (реконструкція стадіону "Металіст") і міжнародного аеропорту "Харків". Група компаній "DCH" консолідує велику частину активів групи "УкрСібб", активи "DCH" представлені промисловими підприємствами, будівельними і девелоперськими компаніями, фінансовими установами. Бенефіціар - О.Ярославський.

О.Ярославський є спонсором будівництва 5-зіркового готелю "Kharkiv Palace" (180 номерів), що споруджується на пл. Свободи в Харкові. Сума інвестицій у будівництво "Kharkiv Palace" перевищить 100 млн. дол. Під час проведення матчів Євро-2012 у готелі будуть розміщені цільові групи УЄФА. Тут же буде знаходитися штаб-квартира УЄФА у Харкові - відповідний договір з місцевим оргкомітетом цієї організації був підписаний на початку березня 2011 р.