Депутати Харківської міськради 6 квітня під час засідання сесії виступили з ініціативою назвати одну з вулиць міста ім'ям Людмили Гурченко.

Харківський міський голова Геннадій Кернес зазначив, що така пропозиція буде винесена на засідання топонімічної комісії, де і буде прийняте рішення.

"Є ініціатива почесних громадян Харкова, і стоїть питання про встановлення пам'ятника або барельєфа біля школи № 6, де навчалася Л.Гурченко. На рахунок перейменування на її честь вулиці - ми на топонімічній комісії будемо розглядати це питання", - підкреслив мер.

Довідка "SQ". Л.Гурченко народилася 1935 р. у Харкові. У кіно дебютувала 1956 р. у фільмі "Дорога правди". У тому ж році вона знялася у фільмі "Карнавальна ніч" і запам'яталася піснею "П'ять хвилин". Серед інших відомих кінострічок Л.Гурченко - "Вокзал для двох", "Кохана жінка механіка Гаврилова", "Сибіріада", "Моя морячка". 24 серпня 2010 р. Л.Гурченко востаннє виступила перед харків'янами на святковому концерті, присвяченому Дню міста, Дню визволення Харкова від фашистських загарбників і Дню незалежності України. 30 березня в Москві на 76-му році життя Людмила Гурченко померла.