КП "Харківський метрополітен" планує у 2011 р. капітально відремонтувати 15 вагонів. Про це повідомив сайт метро. "Незважаючи на "вік" і ступінь зносу рухомого складу (понад 80%), якісне виконання планових і капітальних ремонтів забезпечить надійну експлуатацію вагонів ще на багато років", - відзначили в метро.

Як повідомляється на сайті, планується також заміна 73 комплектів основного обладнання вагонів (рами візків, колісні пари), капітальний ремонт 5 ескалаторів, заміна 88 турнікетів на 6 станціях, заміна 3 км рейок, а також модернізація системи автоматичного керування станцією "Південний вокзал". Метрополітен також планує обладнати камерами відеоспостереження пішохідні переходи і виходи п'яти станцій. "Створення системи відеоспостереження дасть можливість контролю та оперативного управління пасажиропотоком на центральних станціях, особливо при проведенні масових заходів та під час Євро-2012", - зазначено на сайті.

За інформацією метрополітену, планується також модернізувати на п'яти станціях системи гучномовного сповіщення, впровадити автономну систему опалення на ст. "Московський проспект". Будуть також капітально відремонтовані пішохідні переходи станцій "Університет", "Центральний ринок", "Радянської армії". Проведуть також ремонт колон ст. "Історичний музей" і замінять світильники на платформах і у вестибюлях ст. "Історичний музей" і "Університет". "Якісне освітлення перетворює станцію, виділяє її архітектурні та художні особливості. Застосування енергозберігаючих технологій дає помітну економію витрат підприємства", - відзначили в метрополітені.