В Харькове создали Ассоциацию такси, которая будет бороться с нелегальными перевозчиками

У Харкові створена Асоціація таксі, завданням якої є поліпшення роботи таксистів і надання їм правової допомоги. До асоціації вже вступило десять служб таксі, що працюють у місті. Про це 6 березня повідомила журналістам представник Асоціації таксі Харкова Лариса Кравчук.

За її словами, асоціація спільно з фахівцями КП "Харківпас" розробила програму з легалізації таксі Харкова. "Є план поетапної легалізації ринку таксі Харкова. Планом передбачається будівництво стоянок для легальних таксі, організація юридичної служби, яка буде безкоштовно консультувати водіїв таксі, створення підприємств з обслуговування та ремонту автомобілів", - зазначила Л.Кравчук.

Також, за словами Л.Кравчук, у рамках підготовки до Євро-2012 асоціація працює над підвищенням рівня кваліфікації співробітників диспетчерських служб та водіїв.

Окрім того, Асоціація таксі Харкова створить консультаційний орган, який буде допомагати водіям отримувати ліцензії. "Створення асоціації - це ініціатива власників служб таксі. Ми намагаємося вирішити їхні проблеми і разом із тим підвищити якість надаваних ними послуг", - підкреслила Л.Кравчук. За її словами, за вступ до асоціації таксисти платять певний внесок (його розмір вона не оприлюднила).

Л.Кравчук підкреслила, що зараз у Харкові працює більше ста служб таксі, однак 98% водіїв працюють нелегально. Вона зазначила, що більшість нелегальних служб таксі "демпінгують на ринку, але при цьому не контролюють технічний стан автомобілів". "Усі служби таксі в боротьбі за свій сегмент на ринку демпінгують. При цьому більшість з них не турбуються про те, яка машина перевозить пасажирів, яке психологічне здоров'я водія. Вони ставлять низькі ціни, але ніяк не контролюють якість надаваної послуги", - заявила Л.Кравчук.

За її словами, мінімальна ціна за проїзд у служб таксі, які вступили до асоціації, - від 20 до 30 грн. Вартість проїзду відстані в один кілометр варіюється від 2 до 3 грн.