"Час"
"Говоримо Харків - маємо на увазі Ченжень". Вчора в Харкові відбулося офіційне відкриття Х літніх студентських спортивних ігор України.

Читайте також у номері: "Монумент на честь проголошення Радянської влади в Україні заберуть з центру Харкова". Таке рішення було прийнято на останньому засіданні архітектурно-містобудівної ради при розгляді питання про реконструкцію площі Конституції.

"Комсомольська правда" в Україні "(харківський випуск)
"Що вирощують на "фазендах" харківські чиновники і депутати". На початку дачного сезону кореспондент "Комсомолки" розпитав відомих земляків, як часто їм вдається покопатися у землі.

Читайте також у номері: "Яким буде парад Перемоги-2011 на площі Свободи". Військові розповіли, скільки людей і техніки візьме участь у святковому дійстві, а також скільки коштів витрачено на його підготовку.

"Сьогодні"
"Водієві дали 100 годин за бійку з інвалідом-пільговиком". Харківський суд уперше покарав водія маршрутки, який облаяв пасажира-пільговика і викинув його разом з речами з автобуса. Безпрецедентний вердикт виніс днями суд Орджонікідзевського району. Історія почалася влітку минулого року, коли 67-річний харків'янин Борис Бондаренко (практично не бачить з 18 років) зібрався у справах до Чугуєва, але з маршрутки відправився на лікарняне ліжко.

Читайте також у номері: "У Харкові готували замах на Леніна". Пам'ятник Іллічу, розташований на найбільшій площі Європи, знову припав не до двору. Напередодні візиту до Харкова патріарха Московського і всієї Русі Кирила місцева влада прийняла рішення 8 травня закрити монумент величезним панно з видами міста. Мовляв, у цей день патріарх проведе службу на площі Свободи, а пам'ятник вождю буде "муляти очі". Ще у вівторок у Харківській єпархії підтвердили: пам'ятник дійсно збираються закрити. Але вже вчора пообіцяли вождя не чіпати. Хоча представники Російської православної церкви Московського патріархату вважають, що приховати Ілліча від очей духовенства було б не зайвим.

"Слобідський край"
"Як Гагаріна з космосу зустрічалі, або побачити супергероя - і померти". Трохи втомлений, мовчазний, але з незмінною, відомою всім, хто родом з СРСР, усмішкою на губах - саме таким запам'ятав Юрія Гагаріна мешканець селища Близнюки Віталій Громащенко, якому довелося побачити першого космонавта одразу після його повернення на Землю.

Читайте також у номері: "Про що знімають фільмі харківські діти?". У Харкові проходить II міський фестиваль дитячих авторських фільмів. На сьогодні журі вже завершило відбір конкурсних робіт, а учасники змогли вперше побачити творіння своїх суперників. Фаворити фестивалю - фільми про Харків і про політ Гагаріна в космос.