Святкування Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні розпочнеться в Харкові з покладання квітів на Меморіалі Слави (початок - 9 травня о 10.00). Як повідомила 5 травня журналістам директор Департаменту культури міськради Світлана Бабицька, пізніше (о 12.00) на пл. Свободи розпочнеться театралізована вистава. У її рамках відбудеться урочисте проходження військ Харківського гарнізону і російських військових з Воронежа. Також пройде плац-парад, учасники якого продефілюють зі зброєю (карабінами, шаблями) і будуть вибудовуватися в різні фігури. Крім військових у виставі візьмуть участь понад 800 осіб - учасників професійних і самодіяльних колективів.

Увечері (о 19.00) на площі почнеться концерт, у якому візьмуть участь українські виконавці Ірина Білик, Наталія Могилевська, Потап, Настя Каменських і група "Бумбокс". Також на концерті відбудеться презентація Великого слобожанського ансамблю пісні і танцю. Концерт завершиться феєрверком (початок - о 22.00).

За словами С.Бабицької, на площі традиційно будуть встановлені трибуни для ветеранів. Свято відвідають 200 ветеранів з області і 600 - з Харкова.

С.Бабицька додала, що 6 травня в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка відбудеться концерт, присвячений 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.