Обласна влада має намір побудувати під Харковом лижно-біатлонну трасу і трамплін для стрибків. Як повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), про це 5 квітня на нараді, присвяченій підбиттю підсумків минулого року у сфері фізкультури і спорту, заявив заступник голови ХОДА Євген Савін.

За його словами, в області триває робота зі створення Центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту. "Створене комунальне підприємство "Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту". Зараз оформляються документи на земельну ділянку, яка знаходиться на території Харківського району, неподалік від Лісопарку. Там ми плануємо побудувати лижно-біатлонну трасу з необхідною інфраструктурою. Також там буде можливість кататися на гірських лижах. Окрім того, у нас є грандіозні плани з будівництва трампліна для стрибків на лижах", - зазначив Є.Савін.

Він також нагадав, що Україна планує брати участь у конкурсі на право приймати Зимові Олімпійські ігри, і Харківська область, за його словами, не має наміру залишатися осторонь від цього процесу. "Природно, Олімпіаду планується провести на Західній Україні, але ми хочемо створити такий центр лижних видів спорту, щоб там тренувалися майбутні учасники Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи", - підкреслив Є.Савін.

За його словами, крім професійної підготовки спортсменів, у Центрі лижних видів спорту увага буде приділятися і масовому спорту, щоб усі охочі могли приїжджати і кататися на лижах.