Прокуратура Харківської області виявила численні порушення в сфері виділення та розподілу коштів на харчування в школах і дитячих навчальних закладах регіону. Як повідомив офіційний сайт прокуратури, у Близнюківському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Золочівському, Кегичівському, Красноградському, Сахновщинському, Ізюмському і Харківському районах учні деяких шкіл не отримують збалансованого та повноцінного харчування.

За даними облпрокуратури, однією з причин порушення прав дітей на повноцінне харчування є неналежне та несвоєчасне виділення на зазначені цілі коштів з місцевих бюджетів. Встановлені також непоодинокі факти розкрадання бюджетних коштів, виділених на харчування дітей, зокрема, в Куп'янську та в сел. Сахновщина. У Валківському, Борівському та Зміївському районах виявлено факти стягування з батьків завищеної плати за харчування дітей.

За результатами перевірки органами прокуратури області порушено дві кримінальні справи, внесено 35 подань та приписів, 4 протести, поставлено питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 73 посадових осіб.