Мопеди і скутери, завезені до України без митної декларації та заявка на реєстрацію яких була подана після 1 листопада, реєструватися не будуть. Про це повідомив журналістам начальник відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи Головного управління ДАІ в Харківській області Олександр Штіх.

За його словами, всі подані до 1 листопада заявки на реєстрацію цих транспортних засобів будуть зареєстровані за спрощеною схемою. Він зазначив, що зараз для реєстрації мопедів і скутерів необхідно мати такі документи: сертифікат на транспортний засіб, результат його огляду експертом, довідка-рахунок, водійські права категорії "А" і митна декларація, у разі, якщо скутер чи мопед завезений на територію країни . Вартість реєстрації цих транспортних засобів складе близько 400 грн. Як повідомив О.Штіх, зараз в області зареєстровано близько 3,5 тис. скутерів і мопедів, більшість за спрощеною схемою.

Довідка "SQ". 23 грудня 2009 р. Кабінет міністрів України прийняв постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабміну", відповідно до якого з 1 січня 2010 р. введена державна реєстрація скутерів і мопедів з об'ємом двигуна до 50 куб.см. До 1 липня реєстрація проводилася без документів, що підтверджують право власності на ці транспортні засоби.