Митинг в честь Дня русского единства прошел на пл. Конституции в Харькове Мітинг на честь Дня російської єдності пройшов 4 листопада на пл. Конституції в Харкові. За словами організаторів, в акції взяли участь представники організації "Російська громада", Комуністичної партії України, Націонал - більшовицької партії, партії "Російський блок" - усього близько 20 осіб.

Учасники акції тримали плакати "Росія, Україна, Білорусія - один народ, одна вітчизна, одна російська православна церква", "Російській мові - державний статус", "Об'єднати нафтогазові системи Росії й України".

"Такі акції на честь дня Казанської Божої матері й одночасно Дня російської єдності ми проводимо п'ятий рік поспіль. Ми хочемо показати, що вітаємо прихід до влади президента України Віктора Януковича, однак вважаємо, що його половинчаста зовнішня політика повторює політику багатовекторності Леоніда Кучми. Росіяни, українці і білоруси - це один народ. Ми виступаємо за те, щоб Україна вступила до Організації колективної безпеки, щоб нафтогазові системи і атомна промисловість України і Росії були об'єднані, щоб російська мова отримала в Україні статус другої державної", - заявив "SQ" голова Російської громади Харкова Віктор Скляров.