Благодійний концерт харківського фолк-рок-гурту "Spiritual Seasons" відбудеться 6 жовтня у Харкові. Як повідомила один з організаторів концерту, представник Харківської громадської організації "Інститут правових досліджень та стратегій" Ольга Луб'яна, цим заходом Харків уперше приєднається до проведення Міжнародного дня хоспісної та паліативної допомоги (відзначається 8 жовтня).

В Україні він відзначається утретє. За словами О.Луб'яної, в цей день у світі проходять різні благодійні акції, спрямовані на надання допомоги безнадійно хворим людям. Усі кошти, виручені від продажу квитків на концерт групи "Spiritual Seasons", підуть на допомогу пацієнтів обласного хоспісу.

За словами О.Луб'яної, крім збору нехай і невеликої суми коштів на концерті, ще однією метою заходу є інформування громадськості про те, що існує проблема допомоги безнадійно хворим людям. "Суспільству явно не вистачає інформації про хоспісну допомогу, розуміння того, що багатьом людям можна і потрібно допомогти в ситуації, коли можливості лікування захворювання вичерпані. Навіть при обмеженому прогнозі життя люди повинні жити без болю і страждань", - зазначив керівник проектів "Інституту правових досліджень і стратегій" Андрій Роханський.

За словами керівника Харківського обласного благодійного фонду "Соціальна служба допомоги" Ірини Баглаенко, паліативної та хоспісної допомоги в Харкові потребують 20 тис. осіб, із них - 5 тис. онкохворі та люди похилого віку.

 

Довідка "SQ". Концерт пройде в арт-кафе "Корова". Вартість квитка - 30 грн.

Міжнародний день хоспісної та паліативної допомоги проводиться щорічно в другу суботу жовтня. Організатором цього дня є Всесвітній альянс паліативної допомоги, до якого входять національні та регіональні організації, що підтримують розвиток хоспісної та паліативної допомоги в усьому світі. Цілі Міжнародного дня хоспісної та паліативної допомоги полягають у підвищенні інформованості світової громадськості про проблеми паліативної допомоги та хоспісів, підвищення розуміння медичних, соціальних, практичних і духовних потреб людей, які мають невиліковні захворювання та членів їх сімей, у сприянні становленню та розвитку благодійних фондів, здатних підтримувати і розвивати рух хоспісної та паліативної допомоги в усьому світі.