"За 20 років роботи нашого видавництва найбільш продаваними книгами були "Сто знаменитих загадок історії", "Кращі страви в горщиках", "Ландшафтний дизайн" , "Персональний комп'ютер" і  "Енциклопедія консервування". Як бачите, серед них немає жодної художньої книги . Але це нормальна світова практика, це справжні бестселери, ті книги, про які ніхто й не здогадується, що вони бестселери", - повідомив у телепрограмі "STATUS QUO" директор харківського видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький.

За його словами, постійним попитом також користуються книги про українських політиків і книги, написані самими політиками. "Ми видали дуже багато книжок про політиків, і зараз готуються до видання книги із серії "Знамениті українці". У ній уже вийшли біографії екс-президента України Леоніда Кучми, міністра освіти Дмитра Табачника, віце-прем'єра Сергія Тігіпка, депутата Київської міськради Віталія Кличка , екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Оскільки ми одні на цьому ринку, я сподіваюся, що інші видавці ще багато років будуть вважати, що видання таких книг нерентабельне. Добре купували книги Д. Табачника, вісім книг його вийшло. Видавали книги київського мера Леоніда Черновецького , їх купували і купують. Також видавали книгу екс-губернатора Харківщини Євгена Кушнарьова "Сто кроків Харківською землею", - повідомив О. Красовицький.

Він також відзначив, що якщо колишній голова облдержадміністрації Арсен Аваков або нинішній голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін напишуть коли-небудь мемуари, то видавництво "Фоліо" видасть їх тільки в єдиному випадку. "Ми їх надрукуємо, тільки якщо вони будуть відверті і цікаві. А якщо це будуть "парадні" мемуари - то, напевно, ні", - підкреслив директор видавництва.

Він повідомив, що постійним попитом у читачів також користується література, де "використовується лексика і піднімаються теми, які не відповідають загальноприйнятим нормам моралі".

"Незабаром у нас вийде книга, яка не сподобається, напевно, Нацкомісії з моралі. Це буде книга "Аморалка", яка міститиме твори відомих і починаючих українських авторів. Вони всі об'єднані темою того, про що не прийнято писати, з точки зору низки держчиновників . Ми багато років видаємо книги Леся Подерев'янського, де є ненормативна лексика та багато чого ще забороненого. Це не зразок високого жанру, а гумористична література, і так до неї і треба ставитися. Попит на ці книги є постійно", - повідомив О. Красовицький .

Повну версію інтерв'ю з директором харківського видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький дивіться у телепрограмі "STATUS QUO", яка вийде в ефір на телеканалі "Фора" 5 червня (початок о 18.00) та 6 червня (об 11.00 і 00.15), а також на каналі "Р1" 6 червня (о 20.30 та 23.00) і 7 червня (20.15).