"Презентація найбільшого в світі прапора Землі, виготовленого людьми з різних куточків України, відбудеться 5 червня у харківському парку Артема в рамках святкування "Дня Землі", - повідомив" SQ "учасник акції, представник руху "Ми разом" Віталій Кривенко. За його словами, акція спрямована на підвищення інтересу молоді і молодих сімей до проблем охорони навколишнього середовища, а також залучення їх до життя парків, в яких вони проводять своє дозвілля.

У рамках акції передбачається прибирання парку (з 11.00 до 12.00), презентація прапора Землі (початок о 12.00), проведення майстер-класів екологічно дружнього мистецтва, рухливих ігор для дітей: фрісбі, твістер, кеглі, конкурсу малюнків на асфальті, створення карти екологічних проблем міста, презентації екологічних організацій, гра "Еко-стежина", квест "Ангели Землі".

Довідка "SQ". Проект "День Землі" здійснюється за підтримки Фонду розвитку демократії Посольства США в Україні. Організатори: ГО УЄК "Зелена Хвиля". День Землі (Earth Day) - назва, яку використовують стосовно до різних заходів, що здійснюються навесні і покликаним спонукати людей бути уважнішими до уразливої навколишньому природному середовищі на планеті Земля. День Землі - це громадянська ініціатива, вона відкрита для приєднання будь-яких людей, груп і організацій. Існують два основні періоди проведення Днів Землі: у березні (під час весняного рівнодення) і 22 квітня.