"Одним з головних напрямків нашої роботи є створення в приміщенні Харківської облдержадміністрації (ХОДА) потужного прес-центру", - повідомила 4 червня у прес-центрі ІА "STATUS QUO" начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

За її словами, роботи у розпалі, вже замовлено все обладнання. Вся техніка для прес-центру виробляється за кордоном. "Це буде сучасний, потужний прес-центр, я б дуже хотіла, щоб у цьому прес-центрі були всі можливості для зручної і приємної роботи журналістів", - підкреслила В. Маренич.

За її словами, це ненормально, що в попередні п'ять років робота в цьому напрямку не велася, не проводилися ні прес-конференції, ні прес-тури. У положенні про управління, підписаному 1 жовтня 2007р., сказано, що управління у справах преси та інформації проводить прямі лінії з головою ХОДА, висвітлює в ЗМІ круглі столи за участю голови ХОДА. "А у мене запитання:" У чому провина інших чиновників ХОДА? Вони не працювали або їм нема про що розповідати? ".

В. Маренич також зазначила, що в 31-му пункті положення сказано, що воно доводить інформаційні матеріали до акредитованих при ХОДА ЗМІ. "Це я кажу до того, що на сьогодні поставлено завдання, щоб ЗМІ працювали при ХОДА без акредитації", - заявила В. Маренич. Єдине, про що будуть просити журналістів, за словами            В. Маренич, це повідомляти про зміну адреси, телефонів редакції, якщо такі будуть.