Ректор Харківського національного економічного університету (ХНЕУ) Володимир Пономаренко став лауреатом всесвітнього благодійного фонду "Діти і молодь - проти тероризму й екстремізму". Як повідомили "SQ" в університеті, 30 квітня президент фонду Микола Мосінцев-Озеранський вручив ректору ХНЕУ медаль "За внесок у справу миру".

За словами М.Мосінцева-Озеранського, "ця нагорода вручається політичним і громадським діячам, учителям, лікарям, працівникам спецслужб, діячам мистецтва та культури, особам духовного звання, меценатам, людям, які зробили гідний внесок у справу Миру".

Довідка "SQ". Світовий благодійний фонд "Діти і молодь - проти тероризму й екстремізму" (Росія) створений 21 грудня 1999 р. на сьогодні фонд налічує 38 філій та представництв у Російській Федерації і сім філій в інших країнах. Діяльність фонду спрямована на сприяння керівникам держав, законодавчим та виконавчим органам влади у вирішенні соціально-психологічних проблем, пов'язаних із захистом і підтримкою дітей, підлітків та їх сімей, які опинилися жертвами терористичних та екстремістських акцій, боротьбі з наркоманією.

Лауреатами фонду в різні роки ставали льотчик-космонавт, двічі герой Радянського Союзу Георгій Гречко, принцеса Уельська Леді Діана Френсіс Спенсер (посмертно), директор Московського НДІ невідкладної дитячої хірургії і травматології Леонід Рошаль, голова Ради Федерації РФ Сергій Миронов, ректор МДУ ім М.В.Ломоносова Віктор Садовничий та ін.