Харьковская областная телекомпания получила новое оборудованиеХарківська обласна державна телерадіокомпанія отримала нове обладнання. Про це повідомив "SQ" гендиректор телерадіокомпанії Сергій Гулевський. За його словами, техніка кілька років перебувала на складах на митниці. Телекомпанія не могла її отримати, оскільки попередня влада не могла налагодити співпрацю Кабміну, митниці та Держкомтелерадіо. "У рішення проблеми включився голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, і за підтримки нового керівництва Держкомтелерадіо обладнання вдалося розмитнити", - зазначив С.Гулевський.

За його словами, телерадіокомпанія отримала нові камери стандарту DVCPRO (4 - репортерські, 3 - студійні, і ще дві - для оснащення пересувної телевізійної станції). Ще отримана спеціалізована відеозаписувальна апаратура (п'ять відеомагнітофонів формату DVCPRO), мікшерні пульти, систему лінійного монтажу для новинних сюжетів, систему нелінійного монтажу, систему автоматизованої видачі сюжетів в ефір з можливістю одночасного запису і виробництва. Минулого тижня цю автоматизовану систему почали адаптувати до умов роботи у великій студії.

Як зазначив С.Гулевський, техніка випробувана, введена в експлутацію, але для зйомок ще не використовувалася. "Нова техніка почне працювати вже найближчим часом. Зокрема, велика студія телекомпанії (АСБ-3) запрацює в повноцінному цифровому форматі. До цього в цифровий формат були переведені дві студії поменше (АСБ-1 і АСБ-2). Вартість усього отриманого обладнання становить більше 5 млн.грн.", - зазначив С.Гулевський.

Довідка "SQ". Харківська студія телебачення заснована 1955 р. У СРСР це була четверта телестанція після Москви, Ленінграда і Києва. Пізніше студія була перетворена в Харківську обласну телерадіокомпанію. У 2005 р. телеканал "Харків" (39-й канал) змінив оформлення й ефірний бренд і став називатися "ОТБ". У новому форматі Харківська обласна телерадіокомпанія початку працювати 1 листопада 2005 р. В облтелекомпаніі три студії - АСБ-1 площею 20 кв.м, АСБ -2 площею 200 кв.м і АСБ-3 - площею 300 кв.м.