Кількість ліжок для онкологічно хворих у харківських лікарнях у два рази нижча середньоукраїнського показника. Про це 4 лютого в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив головний лікар Харківського обласного клінічного онкологічного диспансеру Юрій Вінник.

За його словами, дефіцит ліжок для онкохворих становить 50%. "Окрім того, на кожне ліжко повинна бути певна площа, мається на увазі площа операційних і діагностичних кабінетів. Тому зараз дуже гостро стоїть питання реорганізації онкоцентру", - зазначив Ю.Вінник.

Головлікар повідомив, що в Харкові буде побудована нова будівля під онкодиспансер. "Це питання вже давно обговорюється на рівні місцевої влади. Вже є проект нової будівлі онкодиспансеру. Найімовірніше, він буде побудований на Салтівці", - підкреслив Ю.Вінник.

Довідка "SQ". Як повідомив 4 лютого заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в 2011 р. почнеться розробка проектно-кошторисної документації будівництва нового приміщення Обласного онкологічного диспансеру. "Це дуже амбітний проект, реалізація якого займе не один рік. Сьогодні ми ведемо переговори з Кабінетом міністрів Україні, відчуваємо підтримку Харківської міськради у виділенні земельної ділянки, і ми хочемо мати в місті Харкові обласну установу з абсолютно іншою філософією лікування та перебування людей", - підкреслив І.Шурма.

Зараз обласний онкодиспансер знаходиться у Помірках, за адресою вул. Лісопаркова, 4.

У Харківській області зареєстровано близько 62 тис. онкохворих. Щорічно в області реєструється близько 9 тис. онкохворих. Дитяча захворюваність у харківському регіоні така ж, як і по всій Україні - 15 випадків на 100 тис. населення.