Спеціаліст відділу з роботи зі зверненнями громадян Харківської облдержадміністрації Володимир Лях, який образив ветерана війни Івана Кулика, звільнений. Про це 4 лютого повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА), керівник апарату ХОДА Василь Хома.

"Після публікації в ЗМІ голова ХОДА Михайло Добкін створив комісію з розслідування обставин конфлікту. Були взяті пояснення від працівників відділу, а також заступника голови обласної організації ветеранів війни Володимира Гриневича, який теж був присутній на початку конфлікту, а потім пішов. За підсумками перевірки комісія запропонувала голові ХОДА вирішити в установленому порядку питання про припинення державної служби В.Ляха у зв'язку з порушенням ним присяги держслужбовця і залучити начальника відділу з роботи із зверненнями громадян Тетяну Гранову до дисциплінарної відповідальності у вигляді винесення догани. Даний акт був розглянутий, і були видані розпорядження: про звільнення В.Ляха і про притягнення до дисциплінарної відповідальності Т.Гранової", - повідомив В.Хома.

За словами заступника губернатора, В.Лях у поясненні вказав, що І.Кулик і Ніна Антунович, яка  супроводжувала його, не записалися попередньо на прийом, як того вимагає процедура. Він також повідомив, що розмова відбулася на підвищених тонах, і пояснив це тим, що намагався голосно пояснити процедуру ветерану, який , на його думку, погано чує. Він заперечує, що вживав образливі слова, процитовані в ЗМІ.

За словами В.Хоми, М.Добкін здійснював і здійснює прийом громадян відповідно до графіка, крім тих днів, коли губернатор був у відпустці або знаходиться у відрядженні. У день конфлікту М.Добкін не здійснював прийом, оскільки на нього попередньо не записався жоден громадянин.

Довідка "SQ". Видання "Главное" з посиланням на голову ветеранської організації Куп'янська Н.Антунович повідомило, що мешканець с. Сельнікове Куп'янського району, інвалід війни І.Кулик три місяці намагався потрапити на прийом до М.Добкіна. 3 лютого Н.Антунович супроводжувала ветерана до приймальні губернатора, проте М.Добкін прийом у відведений на це час не проводив. Спеціаліст приймальні, за словами Н.Антунович, "неадекватно відреагував на обурення ветеранів" і вигнав їх з приймальні, ображаючи і використовуючи ненормативну лексику

М.Добкін пізніше повідомив, що службова перевірка підтвердила всі факти, доведені ЗМІ до широкої громадськості. "Для мене це неприйнятна ні в якому разі ситуація", - заявив губернатор. За його словами, людина, яка "допустила таке ставлення до людей старшого покоління", буде звільнена, її начальнику буде оголошено догану.

М.Добкін проводить особистий прийом громадян за адресою громадської приймальні: м. Харків, вул. Мироносицька, 33 кожен перший і третій четвер місяця з 10.00 до 12.00.