Харківський прикордонний загін почав реалізовувати пілотний проект на маршруті потягу № 20/19 Харків-Москва. Як повідомили "SQ" у прес-службі Державної прикордонної служби України, всі прикордонні процедури на виїзд з України відтепер проводитимуться на станції відправлення "Харків-Пасажирський".

Раніше прикордонний контроль проводився за 40 хвилин після відправлення на станції Козача Лопань. Повертаючись в Україну, поїзд Москва-Харків буде робити технічну зупинку на дві хвилини в Козачій Лопані, щоб до нього увійшли прикордонні наряди. І вже в дорозі, під час руху поїзда до кінцевої зупинки, пасажири будуть проходити прикордонний контроль. "Ці процедури дозволять пасажирам економити свій час і без зайвих незручностей перетинати державний кордон", - підкреслили в Держприкордонслужбі.

Довідка "SQ". Про спрощення прикордонно-митного контролю при курсуванні поїздів Київ-Москва та Харків-Москва йдеться в актуалізованому плані заходів щодо реалізації Концепції інтеграції транспортних систем України і Росії на 2011-2014 рр., який 28 вересня 2011 р. підписали в Одесі віце-прем'єр- міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков і міністр транспорту Росії Ігор Левітін.