На площади Свободы 300 харьковчан проводят митинг. Требования - от установки памятника до отмены пенсионной реформы

На площі Свободи в Харкові проходить мітинг, у якому беруть участь представники громадських організацій "Трудова Харківщина", "Руське віче", "Всеукраїнський союз робітників" і "Союз Чорнобиль Україна". За даними правоохоронців, в акції бере участь близько 300 осіб. Мітингувальники тримають плакати з гаслами: "Ми віддали залізниці все життя, ви набили кишені!", "У Харкові має бути пам'ятник возз'єднанню Русі!", "Продавати землю - продавати Батьківщину!", а також "За знущання над ветеранами - відповісте!".

Як заявив, виступаючи на мітингу, лідер "Трудової Харківщини" Павло Тищенко, у країні прийняті закони, що утискають права трудящих. Пенсійна реформа призвела до того, що жінки будуть працювати довше, а скоро "візьмуться і за чоловіків". "У Європі, в яку нас тягнуть, пенсійний вік чоловіків буде збільшуватися до 70 років. Окрім того, згідно з новим Житловим кодексом трудящих за борги можуть виселити з квартири без надання іншого житла. Планується також продаж земель сільгосппризначення, що може призвести до захоплення їх іноземним капіталом", - заявив П.Тищенко.

У ході мітингу громадська організація "Русь триєдина" розповсюдила листівку, в якій пропонується встановити на площі Конституції пам'ятник Покрові Пресвятої Богородиці і Слобожанським святим.