Чиновник управління земельних ресурсів у Дергачівському районі Харківської області арештований у рамках кримінальної справи про незаконний продаж дитячого табору "Лісова стежка" приватній структурі АТ "Інвестор". Про це 3 червня повідомив начальник слідчого управління Харківської обласної прокуратури Олександр Бабіков.

За його словами, 27 травня було порушено кримінальну справу про незаконне виділення близько 7 га землі піонерського табору. Орієнтовна вартість земельної ділянки - 710 тис. грн. "Щоб вивести землі піонертабору із земельного фонду, було винесено низку управлінських рішень, у тому числі щодо зміни цільового призначення землі, в ухваленні яких були задіяні посадові особи різного рівня. І кожному з таких рішень буде дана оцінка", - заявив О.Бабіков. У результаті всіх цих операцій дитячий табір опинився у власності АТ "Інвестор".

За його словами, раніше суд скасував постанову про порушення кримінальної справи стосовно колишнього голови Дергачівської райдержадміністрації Михайла Жорника, проте прокуратура знову порушила кримінальну справу за фактом незаконного виділення землі. "Роль кожного з посадових осіб буде встановлена в рамках розслідування справи", - зазначив О.Бабіков.