Делегація французьких бізнес-компаній, що спеціалізуються з підготовки об'єктів до Євро-2012, 3 червня відвідала Харків. Під час наради на ОСК "Металіст" комерційний директор компанії "Citilog" Ерік Тоффі презентував проект "Як уникнути заторів на дорозі", який у разі зацікавленості місцевої влади можна впровадити в Харкові до Євро-2012.

За словами Е. Тоффі, проблема заторів може бути вирішена за допомогою системи автоматичного спостереження за дорожнім рухом і спеціальних датчиків, які встановлять на завантажених перехрестях. "Обладнання дозволяє моментально фіксувати ДТП і вжити заходів з регулювання транспортного потоку. На місце ДТП можна відразу ж викликати служби швидкої допомоги та міліції. Крім того, спеціальні датчики дозволяють фіксувати момент, коли утворюється затор, і вживати заходів щодо його ліквідації. За його словами , установка системи на одному перехресті буде коштувати близько 3 тис. євро.

Така система, щоб уникнути заторів на дорогах працює в більш ніж 50 країнах світу, в тому числі у Франції. У Росії та Україні такого обладнання немає, але із сусідніх країн його випробували вже Словаччина і Польща.

На нараді також був присутній інженер-радник компанії "ATE" (Assistance Technique Entretien) Вінсен Савура, який є експертом в області газонів, покриттів для стадіонів і спортивних майданчиків. Він поділився досвідом з харківськими колегами в питанні того, як підтримувати екологічну рівновагу системи "грунт-рослинність-клімат-людина". Стадіон "Металіст" В. Савура оцінив і відзначив, що роботи із заміни трав'яного покриття поля харківського стадіону розпочато вчасно, і за два роки до чемпіонату газон, дренажну систему і систему підігріву можна привести в належний стан.