Тарифы водоснабжения для харьковчан с 1 марта не повысили из-за ошибок в расчетах КП "Харківводоканал" готує документи на підвищення тарифів для населення. Про це повідомив "SQ" перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, документація недавно вже була подана на узгодження до Нацкомуслуг, але її повернули на доопрацювання через помилку в розрахунках. Зараз "Харківводоканал" виправляє виявлені в об'ємному документі недоліки і подасть документи ще раз.

Як зазначив В.Дулуб, заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення на 1 лютого 2012 р. у Харкові склала 113,8 млн.грн.

Довідка "SQ". З 1 лютого 2011 р. тарифи на каналізацію для населення в Харкові складає 1,032 грн./куб.м з ПДВ (11,46 грн. на місяць з людини за відсутності обліку споживання води). Тариф на водопостачання для населення складає 2,268 грн./куб.м з ПДВ (25,17 грн. на місяць з людини за відсутності обліку споживання води).

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомуслуг), прийняла рішення про підвищення з 1 березня тарифу на водопостачання та водовідведення для побутових споживачів у середньому на 7,8%. Про це після засідання комісії заявив голова Нацкомуслуг Валерій Саратов. "У середньому по Україні відро води коштувало 2,44 коп., а зараз буде коштувати 2,46 коп. тобто, це дуже незначне підвищення", - зазначив В.Саратов.