З нового року харчування у дитячих садках і школах здорожчає. Про це 2 листопада під час засідання постійної комісії з питань промисловості Харківської міськради повідомила директор Департаменту освіти міськради Ольга Деменко.

За її словами, якщо сьогодні вартість харчування однієї дитини на день складає 8 грн., то з 1 січня буде вже 10 грн. Як зазначила О.Деменко, батьки сплачують лише 50% вартості харчування, а решта оплачується з міського бюджету. "Якщо дитина їсть у садочку 20 днів на місяць, то батькам харчування буде обходитися 100 грн. на місяць", - підкреслила директор департаменту.

О.Деменко також відзначила, що учні 1-4 класів отримують безкоштовне гаряче харчування. Зараз на це витрачається з бюджету 3,5 грн. на людину на день. Після нового року вартість цього харчування зросте до 4 грн. "Гаряче харчування отримують 78% школярів", - додала вона.

"Крім того, хочу зазначити, що у всіх школах міста в їдальнях заборонено продавати чіпси, газовану воду та інші шкідливі продукти", - підкреслила О.Деменко.