Вулиці Чебишева і Чкалова (на ділянці до вул.Лісопарківської) в Харкові будуть повністю реконструйовані до 1 серпня. Про це 1 липня під час огляду ходу ремонтних робіт повідомив журналістам директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Володимир Чумаков.

За його словами, вулиці будуть повністю перетворені: з'являться нові тротуари, в'їзди до кожного дому, буде встановлена нова система освітлення, висаджені дерева, трава та квіти. Також на цих вулицях з'являться перші в Харкові пішохідні переходи з використанням фотоелементів, які реагуватимуть на пішоходів, видаючи попереджаючи про це водіїв світловим сигналом.

"У цілому ж у нас вийде серйозна транспортна розв'язка. Ця дорога вже розширена, потім можна виїхати на вул. Сумську. А там через нову дорогу, яку прокладуть через Лісопарк, по вул.Новгородській можемо практично наскрізь проїхати через місто на вул.Клочківську. Цей комплекс доріг дуже серйозно розвантажить місто", - зазначив В. Чумаков.

Як повідомив в.о. міського голови Геннадій Кернес, міська влада планує укласти з мешканцями реконструйованих вулиць договори на утилізацію твердих побутових відходів. Також Г. Кернес попросив місцевих мешканціів привести до ладу паркани і зовнішній вигляд своїх будинків.

За словами Г. Кернеса, така ж реконструкція на вул. Жилярді буде закінчена до кінця цього року.