Діти, які живуть у притулках Харкова і області, повністю забезпечені харчуванням та медикаментами. Про це 1 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив журналістам експерт Харківського інституту соціальних досліджень Андрій Черноусов. Організація з 2009 р. займається моніторингом притулків для дітей (двох у Харкові і семи - в області). За словами експерта, серйозні проблеми пов'язані із забезпеченням одягом, взуттям, побутовою хімією та іншими предметами побуту (зокрема, тапочки, мило, пральний порошок). "На це, на жаль, грошей достатньо не виділяється", - зазначив А. Черноусов.

 

Довідка "SQ". У Харківській області в січні - вересні 2009 р. правовий статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, отримала 601 дитина. Більша частина дітей - 416 (69,4%) - влаштовані у заклади сімейних форм виховання: 306 - під опіку, 32 - у дитячі будинки сімейного типу, 27 - у прийомні сім'ї, 44 - усиновлено, 8 - влаштовано в сім'ї громадян України тимчасово. 183 дитини влаштовані в державні заклади.

Протягом 2009 р. в установи сімейних форм виховання передано 656 дітей, з яких під опіку - 388, в дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї - 108; усиновлено - 160.