Більше 63% дітей Харкова планується оздоровити цього року. Про це 2 червня повідомив начальник Управління у справах сім'ї та молоді Харківської міськради Андрій Хижняк під час  наради щодо літнього відпочинку та оздоровлення дітей. За його словами, минулого року були охоплені відпочинком близько 65% дітей Харкова.

Діти будуть відпочивати в 186 таборах на базі шкіл, заміських таборах, трьох наметових містечках (у тому числі в Гідропарку), на базах спортивних установ, санаторіях, поїдуть за кордон через турагентства. Крім того, відпочинок буде організований на базі установ, що належать баптистській церкві (4 установи), єврейській релігійній громаді (2 установи), лютеранській церкві.

Харчування в таборах організовано з розрахунку від 7 до 10 грн. на день на людину. Усі діти пільгових категорій будуть харчуватися безкоштовно на 10 грн. на день.

Нарада серед начальників таборів та відповідальних за відпочинок дітей буде проходити щотижня. У Харкові організовано Штаб із літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Цей штаб очолює директор Департаменту з питань підготовки та проведення Євро-2012 і спорту Харківської міськради Віктор Христоєв. Він запропонував провести в усіх таборах спортивні конкурси із залученням відомих спортсменів міста.

 

Довідка "SQ". Як повідомив 5 травня заступник начальника відділу з питань сім'ї та дітей  Управління сім'ї та молоді Харківської облдержадміністрації Сергій Зайцев, за рахунок державного та обласного бюджетів, а також коштів меценатів цього року планується організувати відпочинок та оздоровлення для 150 тис. дітей Харкова та області , що складає близько 57% їх загальної кількості. За словами С. Зайцева, цього року за кошти обласного бюджету планується оздоровити близько 2,5 тис. дітей пільгових категорій.

"Харківська область традиційно входить до числа лідерів серед областей України за охопленням відпочинком та оздоровленням дітей пільгових категорій, поступаючись лише приморським регіонам. Цього року відпочинком та оздоровленням буде охоплено близько 85% дітей-пільговиків Харківщини", - відзначив С. Зайцев. За його словами, право на безкоштовну путівку мають діти всіх пільгових категорій, а також відмінники навчання і лідери шкільного самоврядування.

Відповіді на всі питання, які стосуються оздоровлення дітей в Харківській області, можна отримати за телефоном 705-56-17 протягом робочого дня (з 10.00 до 17.00). Також працює другий телефон, за яким можна телефонувати і в нічний час: 705-04-69.