Харківська область за три місяці 2011 р. розрахувалася за спожитий газ на 77% (по Україні - 81%). Про це 1 квітня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. "У порівнянні з рівнем розрахунку на 15 березня, коли показник складав 43%, 77% - це вже серйозний прорив", - відзначив заступник голови ХОДА.

За його словами, такого результату вдалося досягти завдяки тому, що багато коштыв сплатили КП "Харківські теплові мережі" і КП "Дирекція розвитку інфраструктури території" (ДРІТ), погасили частину заборгованості Куп'янське, Лозівське і Первомайське підприємства теплових мереж.

Як зазначив В. Дулуб, очікується, що до 1 травня рівень розрахунків ще більше підвищиться, тому що у квітні розпочнуться платежі за березень за новими тарифами, відповідно, їх буде більше. "І потім, вже закінчиться опалювальний сезон, споживання газу в квітні буде нижче, і розраховуватися нам буде легше", - зазначив В. Дулуб.

Довідка "SQ". Борг за газ з початку опалювального сезону ДРІТ - 39 млн.грн. (рівень сплати - 27%). Станом на кінець березня ДРІТ заплатила НАК "Нафтогаз Україна" 3,5 млн.грн.

У всіх школах області на час канікул (перенесені на тиждень пізніше) повністю відключено теплопостачання. За даними ХОДА, це зроблено для того, щоб скоротити споживання газу. Про скорочення споживання газу в регіоні ХОДА повідомила в НАК "Нафтогаз Україна".