Возле метро "Пролетарская" снесут павильоны "Кулиничи" и "Алло"Біля виходу зі станції метро "Пролетарська" в Харкові до 6 березня знесуть торговельні павільйони "Кулиничі" та "Алло". Про це 2 березня повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін за підсумками інспекційної перевірки міською комісією з благоустрою торговельних точок біля станції метро "Пролетарська".

За словами В.Кітаніна, павільйони "Кулиничі" та "Алло" знаходяться у 20-метровій зоні від виходу зі станції метро. А це - зона охорони метрополітену. Тобто у власників цих павільйонів в принципі не може бути дозвільних документів на установку малих архітектурних форм у цій зоні. "Зі знесення цих павільйонів біля "Пролетарської" вже є рішення виконкому міськради", - зазначив В.Кітанін.

За словами директора Департаменту комунального господарства, ще у трьох кіосків, серед яких - "свіже м` ясо" і сигаретний кіоск "Аттика", теж перевірять наявність всіх дозвільних документів. Але, найімовірніше, ці кіоски також знесуть, оскільки вони теж розташовані у 20-метровій зоні від виходу зі станції метро.

В.Кітанін зазначив, що комісія з благоустрою перевірить всі торговельні точки, розташовані біля виходів зі станцій метро.