Картошку в Харькове сейчас продают почти в два раза дешевле, чем год назад

Картопля на оптових майданчиках Центрального і Кінного ринків Харкова на кінець жовтня здешевшала майже у два рази порівняно з жовтнем 2010 р. На оптовому майданчику Центрального ринку картоплю продають за ціною від 1,7 грн./кг, у середньому - по 2 грн./кг (наприкінці жовтня 2010 р. картоплю продавали по 3,7-4 грн./кг). На оптових майданчиках у районі Кінного ринку середня ціна картоплі становить 2,5 грн./кг, а мінімальна ціна - 1,5 грн./кг. Таку ціну виставив лише один продавець, який повідомив, що не має місця для зберігання купленої раніше в Охтирці (Сумська обл.) картоплі, тому поспішає позбавитися від продукту до настання холодів. За даними торговців, вони в основному продають картоплю, привезену з Сумської та Полтавської областей.

Ціни на овочі на оптових майданчиках приблизно однакові. Буряк продають за ціною від 1,7 грн./кг, огірки - від 15 грн./кг, виноград - від 10 грн./кг, моркву - від 2 грн./кг, капусту - від 1 грн./кг, яблука - від 5 грн./кг, хурму - від 22 грн./кг, помідори - від 3 грн./кг.

Картоплю в Харкові зараз продають майже у два рази дешевше, ніж рік тому Картоплю в Харкові зараз продають майже у два рази дешевше, ніж рік тому

Картошку в Харькове сейчас продают почти в два раза дешевле, чем год назад Картошку в Харькове сейчас продают почти в два раза дешевле, чем год назад

Довідка "SQ". У кінці жовтня 2010 р. на ринках Харкова ціна картоплі становила 3,7 - 4 грн./кг, моркви - 2,8-3 грн./кг., цибулі - 4,4 грн./кг.

У Харківській області у 2011 р. у господарствах усіх категорій отримали 800 тис. т картоплі, що на 68,4% більше, ніж у 2010 р. За даними Харківської облради, по області налічується понад 20 овочесховищ місткістю близько 18 тис. т. До 2015 р. планується побудувати ще чотири овочесховища місткістю 2,5 тис.т.