З листопада солдатів контрактної служби будуть один раз на день годувати безкоштовно. Про це 1 листопада заявив журналістам військовий комісар Харківської обл. Олексій Середа.

За його словами, контрактники складають близько половини всіх солдатів, які проходять службу в Харківській обл. Цього року в Харківській обл., згідно плану, потрібно закликати 380 контрактників. "Цей план ми не виконуємо, бо немає жорсткої вимоги його виконувати. Ми почали проводити більш жорсткий відбір кадрів серед бажаючих служити за контрактом, щоб зменшити їх плинність. Зараз ми не приймаємо на контрактну службу всіх підряд, як це було раніше. Крім того, зараз контрактники не відразу починають служити, а навчаються перед цим близько трьох місяців", - заявив О.Середа.

Зарплата контрактника становить 1300 грн. за першим контрактом. Близько 20% солдатів контрактної служби - дівчата. "Взагалі, дівчат не дуже охоче беруть на контрактну службу, тому що вони, як правило, після початку служби швидко вагітніють, виходять заміж і йдуть у декретну відпустку", - заявив О.Середа.