В рамках сотрудничества Харьковской и Луганской областей планируется очистка русла  Северского ДонцаОчищення русла р. Сіверський Донець заплановане в рамках співпраці Харківської і Луганської областей. Про це 30 травня повідомив журналістам голова Луганської облради Валерій Голенко. За його словами, крім Луганської та Харківської областей участь у даному проекті мають взяти також дві області Російської Федерації. "Ця проблема є не тільки міжрегіональною, а й міждержавною. Ми обговорювали природоохоронні заходи з Бєлгородською та Ростовською областями Росії, Донецькою та Харківською областями. Нам потрібно об'єднати зусилля в цьому напрямі", - зазначив В.Голенко.

Довідка "SQ". Сіверський Донець - найбільша річка Східної України і найбільш великий приплив Дону. Загальна протяжність річки складає 1053 км, площа басейну - 98 900 кв.км. Бере початок на Середньоросійській височині, біля с. Підвільхи в Прохоровському районі Бєлгородської області Росії, впадає в Дон у районі с. Усть-Донецький Ростовської області Росії.

30 травня делегація з Луганської області у складі голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, його заступників, голови Луганської облради Валерія Голенко та його заступників, а також луганського міського голови Сергія Кравченка та інших луганських чиновників відвідала з візитом Харківську область. У рамках візиту делегація відвідала хлібокомбінат "Кулиничі" та ПСП "Батьківщина", завод з ремонту ліфтів, Єдиний дозвільний центр, стадіон "Металіст", ХОКП "Харківський методичний центр культури", Харківський міський дельфінарій "Немо", Золочівський дитячий будинок змішаного типу, навчально-спортивний комплекс Національного технічного університету та Центр професійно-технічної освіти.