Підсудну у справі про ритуальне вбивство в Харкові Олену Нечепорук буде захищати інший адвокат. Про це 1 червня заявила "SQ" мати підсудної Ольга Нечепорук. Чергове засідання у цій справі проходить 1 червня.

"Громадський захисник Ірина Бесарабенко нас більше не влаштовує. На наш погляд, вона докладає недостатньо зусиль для захисту своєї підлеглої. Протягом трьох днів ми поміняємо адвоката", - заявила О. Нечепорук. Ім'я нового адвоката поки не розкривається.

Довідка "SQ". На харківському цвинтарі № 15 в ніч з 30 листопада на 1 грудня 2008 р. був убитий 19-річний харків'янин Олександр Пустовіт. Підсудні - знайомі А. Пустовіта, 23-річний Сергій Богданов і 21-річна О. Нечепорук, - звинувачуються у скоєнні ритуального вбивства (ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб; карається позбавленням волі на термін від 10 до 15 років). Співробітники міліції затримали підсудних 24 грудня 2008 р.

С. Богданов на суді визнав себе винним у скоєнні вбивства. За його словами, вбити А. Пустовіта його переконала Є. Нечепорук. О. Нечепорук заперечує свою участь у вбивстві Г. Пустовіта. Підсудні заперечують будь-який зв'язок злочину з магією та ритуалами. Вони неодноразово заявляли на суді, що правоохоронці чинили на них психічний і фізичний тиск.