Дитячу залізницю (ДЗ) харківська міська влада планує зберегти, а на місці перетину залізниці  із новою вулицею посилити заходи безпеки. Як повідомив 1 червня журналістам в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес, на місці перетину дороги, що будується, та ДЗ буде споруджено переїзд. "Я сьогодні був на відкритті літнього сезону на Малій залізниці. З керівником Південної залізниці - Героєм України Віктором Остапчуком - ми обговорювали пробивання дороги від Сумської до Новгородської. У міської влади є узгодження від Південної залізниці на будівельні роботи. Архітектори і будівельники знають, як правильно облаштувати переїзд через рейки. Якщо дивитися на ситуацію ширше, то в Харкові достатньо місць, де машини переїжджають і через справжні залізничні колії, і через трамвайні рейки. Такі переїзди не заважають нормальному руху поїздів і трамваїв", - підкреслив Г. Кернес.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумській до вул.Новгородська (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). Замість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

З боку вулиці Сумської нова дорога перетинає залізничне полотно ДЗ. Члени ініціативної групи, яка виступає проти будівництва дороги через Лісопарк, стверджують, що із появою нової вулиці ДЗ не зможе нормально функціонувати.