Харьковские родители стали реже отказываться от детей с синдромом Дауна – представители благотворительных организаций

Батьки у Харкові стали рідше відмовлятися від дітей із синдромом Дауна. Про це 1 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявили президент Батьківського клубу благодійного фонду "Інститут раннього втручання" Вікторія Пирогова, регіональний представник всеукраїнської благодійної організації "Даун-синдром" Олена Олійник. За їхніми словами, цю тенденцію також відзначають лікарі.

О. Олійник повідомила, що батьки забирають близько 80% дітей із синдромом Дауна,  причому навіть дітей у важкому стані. Раніше батьки відмовлялися в середньому від половини дітей із такою патологією. Крім того, О. Олійник зазначила, що чим вище соціальне становище батьків і чим вони заможніші, тим частіше вони відмовляються від дітей із синдромом Дауна.

Також вона повідомила, що синдром Дауна видно з самого народження, і простіше попередити відмову від дитини, коли батьки отримують необхідну інформацію, консультації фахівців з першого дня життя.Цим займається благодійна організація "Даун-синдром". За словами О.Олейник, вона об'єднує сім'ї, в яких виховуються діти з синдромом Дауна, в Харкові таких - 76 сім'ї, що звернулися в центр. В.Пирогова повідомила, що "Інститут раннього втручання" також займається з сім'ями, де виховуються діти з синдромом Дауна та іншими патологіями, як правило, неврологічними, у віці до 3 - 4 років. Центр надає послуги психолога, дефектолога та логопеда