У Харківській області співробітники міліції затримали організовану групу, учасники якої підозрюються в крадіжці майна АК "Харківобленерго". Про це повідомив "SQ" перший заступник голови правління - технічний директор "Харківобленерго" Олексій Ганус. За його словами, порушено кримінальну справу, в рамках якої міліція перевіряє причетність затриманих до декількох випадків крадіжок трансформаторного мастила.

Як зазначив О.Ганус, мастило - це дуже дорогий товар, але основну шкоду зловмисники наносили тим, що зливали мастило з працюючих трансформаторів, які після цього виходили з ладу. "Для нас було дуже складно усувати наслідки цих дій, особливо в період, коли почалися сильні морози", - зазначив О.Ганус.

За його словами, групі вдавалося чинити злочини протягом декількох тижнів, зокрема, в Чугуївському районі, де у сільській місцевості майже щоночі на трансформаторних підстанціях зливали мастило. Зловмисники встигли злити його близько 6 тонн. "Ремонт трансформаторів дуже складний, оскільки потрібен певний час для просушування ізоляції. У результаті дій зловмисників щоразу без електрики залишалися кілька сотень будинків місцевих мешканців", - повідомив О.Ганус.