В Харькове открыли пункт приема документов на получение польской и шенгенской виз

Додатковий пункт прийому документів на отримання національної польської та шенгенської віз відкрився в Харкові сьогодні, 1 березня. Як розповів на відкритті пункту регіональний директор компанії "VFS Global" в Україні та Білорусі Рохіт Копру, це вже шостий пункт в Україні, який відкрила компанія "VFS Global". У найближчі місяці заплановане відкриття ще восьми пунктів по всій країні.

Послуги, що надаються в пункті, - платні. Подача заявки буде коштувати 19,5 євро (без обліку консульського збору при отриманні візи). За словами Р.Копру, це дуже низька ціна на послуги, що надаються (зазвичай вона становить 30 євро - "SQ"), оскільки існує окремий договір між компанією і полькою стороною. У пункті працюють три спеціалісти та один супервайзер.

За словами Р.Копру, на обробку однієї заяви йде близько 10 хв. "Таким чином, на день ми будемо обробляти близько 100 заявок. Але якщо попит на наші послуги буде збільшуватися, ми розширимо штат співробітників", - зазначив регіональний директор компанії "VFS Global".

Пункт прийому документів розташований за адресою: Червоношкільна набережна, 18. Час роботи: будні з 08.30 до 15.30.

Довідка "SQ". Як заявив 8 листопада 2011 р. посол Польщі в Україні Хенрік Литвин, протягом 2012 р. планується відкрити 14 додаткових пунктів при польських консульствах в українських містах, а також там, де немає польських консульств. За словами Х.Литвина, наявність додаткових пунктів спростить отримання віз громадянами, які мешкають далеко від польських консульських установ. Також наявність пунктів дозволить прискорити процедуру отримання документів перед проведенням Євро-2012.

Генеральне консульство Польщі в Харкові у 2011 р. видало 34 тис. 469 віз (у 2010 р. - 16 тис. 196 віз). Усього в Україні було видано 570 тис. віз.

Як повідомив раніше генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, додатковий пункт з візового обслуговування буде відкритий у готелі "Харків". Також він повідомив, що ведуться переговори про те, щоб звільнити національні візи до Польщі від оплати.