Для привлечения туристов в Харькове могут появиться гостиницы в советском стиле - М. Добкин Два готелі в радянському стилі можуть з'явитися в Харкові. Про це повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, оцінюючи туристичні перспективи регіону.

"Ми перебуваємо в постійному пошуку всього того, що може приваблювати туристів до нашого міста. У нас є на що подивитися, і це, в основному, пов'язано з радянським періодом, тим більше що Харків був столицею радянської України. Ми пригледіли в центрі міста два невеликих гуртожитки, які є можливість розселити і зробити в них готелі. Там має бути все в радянському стилі, за винятком сервісу. Один гуртожиток знаходиться прямо відразу за мерією, другий- перед мерією. Той, що перед мерією, - це наша комунальна власність, там розташована низка управлінь, які розселити дуже легко. Але за рахунок муніципальних грошей ми це не зробимо, тут потрібен інвестор", - зазначив губернатор.

За його словами, в цю концепцію вписується і реконструкція старої будівлі харківського аеропорту. "Цю будівлю Олександр Ярославський (президент групи компаній "DCH", головний інвестор підготовки Харкова до Євро-2012 - "SQ") реконструює в радянському стилі, там усе буде нагадувати Радянський Союз. І якщо ми створимо відповідну інфраструктуру під усе це, то отримаємо можливість при хороших інвестиціях зробити те, що буде туристичною родзинкою нашого регіону. Можна, наприклад, ще робити екскурсії по тому ж Держпрому, якось використовувати наші промислові гіганти, які, я сподіваюся, ми піднімемо з колін. І таких речей багато, їх просто треба правильно нанизати, як намистинки, на одну загальну ідею. Ця робота ведеться", - повідомив М.Добкін.