"Металлист" обыграл "Аустрию", досрочно обеспечив себе выход в плей-офф Лиги ЕвропыХарківський "Металіст" сьогодні, 30 листопада, в матчі 5 туру групового раунду Ліги Європи вдома обіграв ФК "Аустрія" (Відень, Австрія) з рахунком 4:1, забезпечивши собі достроковий вихід у плей-офф турніру. Голи у харків'ян забили Девіч (16-а хв.), Едмар (40-а), Папа Гуйє (60-а) і Соса (90-а). В "Аустрії" відзначився Мадер (17-а).

На післяматчевій прес-конференції головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич зазначив: "Гра була непростою, ми серйозно до неї готувалися, наші футболісти поставилися до матчу серйозно, тому й виграли. Зараз головне - налаштувати футболістів на гру з "Волинню".

Головний тренер "Аустрії" Карл Даксбахер підкреслив: "Металіст" заслужено переміг, харків'яни показали хорошу гру. На жаль, нам не вдалося показати блискучу гру, але "Металіст" - професіонали, перевага у грі була у харків'ян. Тепер ми сподіваємося, що "Металіст" виграє наступний матч у "АЗ", тоді у нас з'явиться шанс пройти далі". К.Даксбахер також відзначив хорошу гру Тайсона і Девіча.

Після п'яти зіграних матчів у рамках групового етапу Ліги Європи "Металіст" з 13 очками займає перше місце в групі G. На другому місці з 6 очками "АЗ" (Алкмар, Нідерланди), на третьому з 5 очками "Аустрія" (Відень, Австрія), на четвертому - "Мальме" з результатом 0 очок. "АЗ" і "Мальме" матч 5 туру ще не зіграли.

 

"Металлист" обыграл "Аустрию", досрочно обеспечив себе выход в плей-офф Лиги Европы "Металлист" обыграл "Аустрию", досрочно обеспечив себе выход в плей-офф Лиги Европы
"Металлист" обыграл "Аустрию", досрочно обеспечив себе выход в плей-офф Лиги Европы "Металлист" обыграл "Аустрию", досрочно обеспечив себе выход в плей-офф Лиги Европы

 

Довідка SQ. У складі "Металіста" грали: Дишленкович, Папа Гуйє, Фініньо, Вільягра, Торсігльері, Хав'єр, Торрес, Соса (Радченко, 90 +1), Едмар (Шелаєв, 89), Девіч (Бланко, 80), Тайсон.

У складі "Аустрії": Лінднер, Суттнер, Марграйттер, Кляйн, Юнузович, Бараз, Глінка, Горгон (Станкович, 56), Грюндвальд (Ліндлі, 66), Мадер, Юн (Тадич, 80).

Попередження: Вільягра, 46 хв., Торрес, 62, Грюнвальд, 66.

Головний арбітр - Крістіан Балаж (Румунія).